top of page

Over ons

Schloss Consultancy bestaat sinds 2003 en wordt geleid door Raymond Schloss. Hij is lid van evofenedex en geaccrediteerd RvO Coach en Cursusleider - Rijksdienst voor Ondernermend Nederland - Buitenlandse zaken. Naast zijn kennis over bedrijfsvoering en export, werkt hij al meer dan 12 jaar zelf als handelsagent en importeur. In zijn vrije tijd loopt hij marathons en heeft met uitlopen van de Boston Marathon in 2019 alle zes World Marathon Majors gelopen. Doelen stellen, zowel privé als zakelijk; dit deelt hij graag. Export is ook Topsport. 

 

Met in totaal meer dan 25 jaar exportervaring bij zowel multinationals als familiebedrijven in binnen- en buitenland, heeft hij zich met zijn advieswerk gespecialiseerd in het ondersteunen van het midden- en kleinbedrijf bij  internationalisering zowel voor gevorderde als startende exporteurs. In zijn werk komt alles aan bod op het gebied van strategische export, exportmanagement, export sales, incoterms, betalingsvoorwaarden, maar ook het maken èn uitvoeren van exportbeleidsplannen.

Het exporterend midden- en kleinbedrijf is maar al te vaak ad hoc bezig. Bij gebrek aan kennis, ontbreekt het ook vaak aan inzicht en structuur waardoor kansen worden gemist en onnodige risico's worden gelopen die tijd en geld kosten. Zonder inzicht in exportissues is er geen uitzicht op succes. De keuze van een geschikte exportpartner bijvoorbeeld, is een keuze voor de lange termijn. Daar dient goed over nagedacht te worden.

Schloss Consultancy onderscheidt zich door naast het bieden van structuur en inzicht, praktische ondersteuning te bieden èn klanten bij te staan bij de uitvoering. Zijn netwerk èn jarenlange ervaring vormen hiervoor een stevig fundament. Uw onderneming wordt gegarandeerd exportbestendiger en kan een realistisch en haalbaar exportsucces tegemoet zien.

Samen met onze opdrachtgever kunnen wij tot een exportbeleidsplan komen dat een stabiele basis vormt en de onderneming ruimte biedt om blijvend te groeien.

Klik op één van de volgende diensten voor meer informatie:

Onze diensten

bottom of page